Відповідальні менеджери
Наталія Онищук-Горліцина SKYPE: nataly.on on@meest-tour.com.ua |
---|
Юлія Ях (Бурак) SKYPE: yulia.burak tour2@meest-tour.com.ua |
м.Львів, 79005
проспект Шевченка, 34
office@meest-tour.com.ua
(032) 297-08-52
(067) 216-99-00
(093) 006-99-00
(050) 456-99-00
ліц. АГ №580895 від 16.03.12
КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО СЛОВАЧЧИНУ
Офіційна назва - Словацька Республіка
Столиця – Братислава
Мова – словацька
Релігія: 68.9% - католики, 10.8% - протестанти, 4.1% - греко-католики
Населення: 85,5% - словаки, 11% - угорці, 1,5% - румуни, 1,1% - чехи, менше 1% - росіяни й українці.
Валюта: євро
Обмін валюти: Великі готелі і готелі міжнародної мережі приймають всі види кредитних карток. Пункти обміну валюти знаходяться у всіх філіалах банків, ощадкас, у всіх великих універсальних магазинах, готелях, на пошті. Вони позначені написом Zmenaren.
Час. Відстає від київського на 1 годину.
Святкові та неробочі дні: 1 січня - День заснування Словацької Республiки, 6 січня - Поклоніння волхвів і Різдво православних християн, березень/квітень – Великдень, 1 травня - День праці, 8 травня - День звільнення, 29 серпня - Річниця Словацького національного повстання, 1 вересня - День Конституції, 25-26 грудня – Різдво, дні релігійних свят.
Зв'язок. Телефонний код Словаччини +421. Дзвонити дешевше з телефонних автоматів, використовуючи телефонні картки, яку можна придбати в газетних кіосках, на пошті, в готелях.
Екстрені телефони: довідка - 120(0120), поліція - 158, система аварійної і швидкої допомоги на дорогах – 154, швидка допомога - 155, пожежна служба - 150.
Словацьку кухню можна охарактеризувати загалом як негостру, нежирну, біологічно збалансовану, приправлену переважно зеленню та ароматними травами. ЇЇ основу складають різноманітні супи, каші, варені і тушковані овочі, смажене і копчене м'ясо, молочні продукти. В якості гарніру переважно подають картоплю, рис, макаронні вироби, оригінальні книдлики та галушки. Національними стравами з м’яса вважаються фарширована телятина, смажений гусак або качка, шніцель, тушкована баранина, гусарський рулет, фарширований фазан тощо. Не обходиться словацький стіл і без супів, до яких належать демікат – кминна юшка з бринзи, капустяний, грибний, часниковий, квасолевий, бринзовий супи. Розвиненому скотарству завдячує широкий вибір коров’ячих та овечих сирів. З коров’ячого молока виготовляють, плавлені, м’які та тверді сири, а з овечого – переважно специфічні національні сорти, такі як бринза, варениця та оштепок. До столу також неодмінно подають овочевий салат, компот або свіжі фрукти.
Напої. Популярні спиртні напої: словацьке вино, особливо з області Токай на кордоні з Угорщиною, пиво. Найбільш популярні міцні спиртні напої - "сливовиця" (сливова горілка) і "боровічка" (ялівцева горілка), а також численні настойки на травах.
Питна вода: численні мінеральні джерела забезпечують великий вибір питної води.
Чайові в ресторанах залишають у розмірі близько 10 % від суми рахунку.
Магазини. Більшість магазинів в бідні працюють з 9.00 до 18.00, в суботу – до 12.00. Торгові центри протягом всього тижня працюють з 9.00 до 21.00. Традиційно в Словаччині в якості сувенірів можна придбати ляльки в національному вбранні, кераміку, вироби з дерева, шкіри, вина, сири, шоколадні вироби.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах
Якщо Вас цікавлять наші пропозиції
підписуйтесь
Курс валют
1€ = 45,8 грн
1$ = 42 грн