0631-Менеджери в сфері громадського харчування
1. Менеджери у сфері громадського харчування планують, організовують, управляють, контролюють і оцінюють діяльність ресторанів, барів, їдалень та інших об'єктів громадського харчування. Вони можуть працювати за наймом або на власному підприємстві.
2.Приклади посад:
• помічник керуючого рестораном;
• банкетний менеджер;
• менеджер бару чи кафетерію;
• менеджер служби харчування готелю;
• менеджер їдальні або ресторану;
• ресторатор.
3.Основні обов'язки:
Менеджери громадського харчування виконують деякі або всі такі обов'язки:
• планують, організовують, управляють, контролюють і оцінюють діяльність ресторанів, барів, їдалень та інших об'єктів громадського харчування;
• визначають типи і порядок надання послуг установи;
• здійснюють набір і навчання персоналу;
• встановлюють графік роботи персоналу та контролюють його роботу;
• здійснюють контроль за майном, доходами, змінюють та надають послуги та ціни;
• відповідають на скарги клієнтів, стежать за дотриманням санітарних норм і норм техніки безпеки;
• здійснюють переговори з постачальниками продуктів;
• проводять переговори з клієнтами та укладають з ними угоди про проведення банкетів і прийомів.
4.Кваліфікаційні вимоги:
• звичайно потрібно диплом коледжу готельного господарства або громадського харчування;
• потрібно кілька років досвіду, в тому числі, і на керівних посадах.
5. Додаткова інформація:
• можливий професійний ріст з накопиченням досвіду.