Міст-тур

Курс валют

1€ = 49.7 грн

1$ = 42 грн

0631-Менеджери в сфері громадського харчування

1. Менеджери у сфері громадського харчування планують, організовують, управляють, контролюють і оцінюють діяльність ресторанів, барів, їдалень та інших об'єктів громадського харчування. Вони можуть працювати за наймом або на власному підприємстві.

2.Приклади посад:

• помічник керуючого рестораном;
• банкетний менеджер;
• менеджер бару чи кафетерію;
• менеджер служби харчування готелю;
• менеджер їдальні або ресторану;
• ресторатор.

3.Основні обов'язки:

Менеджери громадського харчування виконують деякі або всі такі обов'язки:

• планують, організовують, управляють, контролюють і оцінюють діяльність ресторанів, барів, їдалень та інших об'єктів громадського харчування;
• визначають типи і порядок надання послуг установи;
• здійснюють набір і навчання персоналу;
• встановлюють графік роботи персоналу та контролюють його роботу;
• здійснюють контроль за майном, доходами, змінюють та надають послуги та ціни;
• відповідають на скарги клієнтів, стежать за дотриманням санітарних норм і норм техніки безпеки;
• здійснюють переговори з постачальниками продуктів;
• проводять переговори з клієнтами та укладають з ними угоди про проведення банкетів і прийомів.

4.Кваліфікаційні вимоги:

• звичайно потрібно диплом коледжу готельного господарства або громадського харчування;
• потрібно кілька років досвіду, в тому числі, і на керівних посадах.

5. Додаткова інформація:

• можливий професійний ріст з накопиченням досвіду.